Dag 6

2 april 2024 - Mishmar HaNegev, Israël

Dinsdag 2-4

Een dag na de drone aanval op de marine basis in Eilat waar ook een team van Sar-El werkzaam is. Een jongen uit Friesland die ik ontmoet heb op het vliegveld ging daar heen. Deze jongen had zijn baan opgezegd, huur opgezegd en is voor 3 maanden naar Israël vertrokken om voor Sar-El te gaan werken dit was voor hem nood geworden hij moest dit doen. ( ik zal deze jongen zondag op het vliegveld weer zien)
Zoals nu in het nieuws naar voren komt is er alleen materiële schade en geen gewonden. God zij dank hiervoor.

Vandaag diverse werkzaamheden gedaan meer van het zelfde vlaggen vouwen en tellen en dozen stapelen en pallets maken met materialen voor de militairen

5b6851f0-b8ed-423b-ad2f-2337327d3044

IMG_0630
bom shelter on the working spot

Vandaag hadden we het werk vroeg af en konden we vroeg naar de basis en hadden we vrije tijd !! sporten en slapen

rond 17:00 uur weer een oefening om meer over het leger van Israël en over de staat Israël te weten te komen

en 18:30 eten (foodtruck)

IMG_0640IMG_0639

Tijdens het eten in gesprek geraakt met een militair (vrouw) ze is niet naar Gaza geweest om te vechten maar zij is ingedeeld om de binnenlandse veiligheid te waarborgen. Zij is opgeroepen om op 7-10-2023 de kibboets te bevrijden van Hamas. Dat waren heftige gevechten die dagen na 7-10-2023 en ze heeft over de gevechten niet veel gezegd maar de emoties waren zichtbaar tijdens ons gesprek over wat ze daar gezien en gedaan had (dit maakt veel indruk en besef je ook weer wij in NL veilig wonen en niet met wapens over straat hoeven om onze naasten te bevrijden van de vijand) desalniettemin hebben wij met dagelijks vijanden van ons hart/vlees/verstand te strijden en kunnen wij niet rustig toekijken

Als je hier de mensen spreekt dan zijn ze wel bezorgt over wat er gaat gebeuren in de komende tijd. Iran oorlog ligt op de loer zeker naar aanleiding van gisteren 1-4 bom aanslag door Israël op generaal van Iran.

Na het eten diverse vrachtwagen chauffeurs ( uit Rusland en Ukraine) gesproken die Gaza ingaan met onderdelen voor de militairen sommige heel diep naar het zuiden met alle gevaren van dien. Dit zijn meestal oud militairen. Deze mensen begrijpen niet waarom wij (Christenen) dit werk voor hun willen doen! Wij zijn toch geen joden? Als je dat uitlegt wat je beweegt om 3 weken van je familie/ vrienden te vertrekken om hier te helpen zijn ze zo ontzettend dankbaar. Je krijgt er zoveel voor terug.
  (ik weet dat ik dit al diverse keren heb gemeld maar toch zal ik dat blijven doen want alle kleine beetjes die we doen onze gebeden, giften worden zo ontzettend gewaardeerd en dat we vooral achter Israël moeten blijven staan en het nieuws wat wij in NL horen moeten onderzoeken en beoordelen op waarheid wat onze media is vergif wat Israël aangaat deze wordt geïndoctrineerd en gedicteerd door linkse politiek en media.

1. Nico van Duijvenbode:
    2 april 2024
    Indrukwekkend.
    Geweldig dat je daar mag zijn jo.