Dag 2 7-3-2025
7 maart 2025 - Tel Aviv, Israël
Goedemorgen
Vandaag het plan gevat om naar Jad Wasjem te gaan in Jeruzalem, maar helaas is het dat niet geworden.
Het openbaar vervoer is hier goed geregeld bussen, treinen rijden meestal op tijd en er zijn goede verbindingen. Dus vandaag met het bus en trein naar Jeruzalem, op de stations wordt je op de palen geconfronteerd met gesneuveld soldaten, wie hun leven gegeven hebben sinds 7-10-2023 in de strijd tegen Hamas en Hezbolah, mensen hier doen er alles aan om hun helden te herinneren.
Doordat 13:00 Jad Wasjem om 13:00 sluit. En je wel 3-4 uur nodig heb voor dit museum heb ik dit maar naar een later tijdstip verplaats van deze reis.
Maar wel naar Jeruzalem geweest en een rondje oude stad gedaan. Altijd wel weer indrukwekkend de stad Jeruzalem met zijn ommuurde vesting
Is was rond 12:00 uur in Jeruzalem en toen naar de oude stad hier even rond gelopen, toen er uit het niets een hele grote groep moslims uit alle hoeken en gaten kwamen schieten! Dan voel je de spanning in de stad omhoog schieten, soldaten en politie zijn zeer alert en met honderden op,in en over de stad. Deze waren op weg naar het middaggebed tijdens de ramadan bij de Al-Aqsamoskee. Wist ik veel dat ik in het moslims gedeelte van de stad was. Een alerte soldaat pikte mij er gelijk uit en leidde mij via een andere weg de stad uit richting de christelijke wijk.
Na deze enerverende ervaring toch al weer langzaam richting Tel Aviv want de laatste trien naar Tel Aviv vertrekt om 14:38 en dan pas morgen middag rond 17:00 i.v.m. De Sabbath